Kur'an Časni
  • Members 2640 članova
  • Online members 0 online

Koliko košta biti član na NikahNet.Com?

Na NikahNet.Com postoje dvije vrste članarine Član GRATIS i Član PLUS

Član GRATIS je posve besplatan i neograničenog je trajanja

Član PLUS za 3 mjesec košta 3 €, dok za 6 mjeseci košta 5 €

 

Član GRATIS može postati svako ko ispunjava zahtjeve koji su navedeni u pravilima ovog portala.
Ovi članovi mogu pregledati cjelokupnu databazu NikahNet.Com i slati poruke ostalim članovima, međutim poruke koje su poslane od Člana GRATIS drugom Članu GRATIS neće moći biti otvorene i pročitane.
Ali ako Član GRATIS pošalje poruku Članu PLUS, u tom slučaju Član PLUS će moći pročitati poruku.

 

Član PLUS može takođe sve ovo što može i Član GRATIS s tim što poruke koje dobije od bilo kojeg člana (GRATIS ili PLUS) moći će otvoriti i pročitati, takođe sve poruke koje Član PLUS pošalje bilo kojem članu biće moguće pročitati bez obzira bio član GRATIS ili PLUS.

 

Kako postati Član PLUS?

Da bi postali Član PLUS morate se prvo registrovati kao Član GRATIS time što ćete na naslovnoj stranici ovog portala početi popunjavati zahtjev za članstvo.

Nakon što pošaljete zahtjev za odobrenje profila moći ćete vidjeti u Vašem profilu u gornjem desnom uglu crveno dugme "Postanite Član PLUS"

Kad kliknete na to dugme, samo pratite redosljed i doći ćete do dijela za plaćanje.

Za sada plaćanje je moguće sa karticama Visa / Master i putem PayPal account.

Sve transakcije bilo Visa ili Master idu preko PayPal-a koji je najsigurniji način plaćanja te smo ovim putem i Vi i mi zaštićeni od bilo kakve malverzacije.

U slučaju da niste u mogućnosti platiti karticom, a nalazite se u BiH, kontaktirajte nas na info@nikahnet.com kako bi vam pomogli da uplatite željeni iznos.

 

Zašto Član PLUS košta?

Naime, brak je ozbiljna institucija koja se mora zasnivati na čvrsitm temeljima, iskrenom nijetu i ozbiljnim planovima da taj brak opstane i uspije kao oaza koja će biti utočište supružnicima.

Da bi brak uspio, potrebno je imati iskren nijet, materijalne, fizičke i psihičke uslove za brak i takođe čistu situaciju po pitanju momentalnog bračnog statusa.

Na žalost, primijetili smo da neki manji broj članova nisu imali ove uslove i dešavalo se da nisu imali iskren nijet, te su koristili portal za svoju razonodu.

Svaki profil koji se registruje, prije odobrenja se provjeri, međutim, poruke koje članovi jedni drugima pišu provjeravamo onda kad za to smatramo da ima potreba ili ako dobijemo prijavu.

Mi smo uložili puno truda da ovaj portal bude koliko god je to u mogućnosti u ukviru islamskih propisa, te smo morali primijeniti neke mjere kako bi onemogućili smutljivce da i dalje probavaju svoj ego.

To je razlog zašto smo uveli Član PLUS!

Pokazalo se da je odluka bila ispravna ali nam je i dalje žao što smo morali ovoj mjeri pribjeći.

Smatramo da ako neko nije u stanju da uplati 6 KM za članstvo od 3 mjeseca koliko košta jedna porcija ćevapa u BiH, da takođe nije dovoljno ozbiljan da traži sebi supružnika.

Novac od uplata ide za ovaj projekat i njemu slične.

NikahNet.Com © 2010