Kur'an Časni
  • Members 2871 članova
  • Online members 0 online

“Nasa mala prica” - Senada i Amir

Eselamu alejkum,

Zaista je Allah swt divan gospodar, i On svog roba najbolje pocasti. Nas je pocastio tako sto smo upoznali jedno drugo i pronasli ono za sto smo tragali, upoznali smo se preko nikahnet.com. Neko i pomisli, poznanstvo preko interneta nije nista ozbiljno a za mnoge je i posljednja nada. Ali svijet kao svijet, ljudi kao ljudi, tesko je pronaci pravu osobu, danasnje vrijeme je tako da se tesko moze steci povjerenje i sigurnost a brak je veliki korak ipak polovica imana. Povjerenje i sigurnost se bazira na iskrenim rijcima, iskrenim postupcima, sitnice povjerenje stvaraju a sitnice povjerenje i unistavaju.

Stupili smo u kontakt kao sto smo i naglasili na pocetku ovog tekst, prije svega smo imali iskren nijet, nijet koji se bazirao na zadovoljstvo Allaha swt. Zato smo od samog pocetka bili iskreni jedno prema drugom, rekli smo sta zelimo i kako to zelimo, da je sustina naseg kontakta sklapanje braka i ucinili smo taj korak, zato smo se zarucili krajem januara, iako se tad nismo fakticki ni poznavali ali smo tad bili najiskreniji tako da nismo znali reci NE, hvala Allahu swt nismo se pokajali.

Zaista se volimo u ime Allaha swt i zbog Allaha swt. Poznajemo se vec dva mjeseca, ali smo toliko sigurni u sve da cemo insallah jos malo sklopiti brak.

Odakle ta sigurnost koju smo stvorili, Allah swt ja tako htio, i kao dijete sam se cesto obradovao citajuci Kur'an na sljedecim ajetima; “cestita je za cestitog a cestiti je za cestitu...”.

Ovi ajet su mi uvijek bili nada da ce me Allah swt pocastiti djevojkom koju zasluzujem, a recept za srecu je jednostavan, kloniti se onoga sto je Allah swt i Muhammed saws zabranili i slijedite ono sto naredjuju. Tako da nas je Allah swt spojio, mozda ovaj kontekst zvuci cudno, za nas nije cudan jer ipak Allah swt kaze “budi” i ono “bude”. Tako da se vise i necudimo nasoj sreci. Naravno lakse nam je obadvome da se zastitimo od svega onoga sto nam je zabranjeno.

Ne zna se tko je od nas dvoje jaci u imanu jer savjetujemo jedno drugo u svim postupcima, u svakoj radnji i u svakom kontaktu. Ipak nas prioritet se bazira na Allahovom zadovoljstvu, jer ako je Allah swt zadovoljan s nama i mi cemo biti zadovoljni, ja s njom a ona sa mnom. Ustajemo svako jutro i zahvaljujemo Allahu swt sto nas je pocastio na najbolji nacin, jer pronaci i sastaviti dvoje identicnih osoba i po vrlinama i karakteristikama i mahanama, to samo moze Allah swt, zaista je divan Gospodar.

Lijepo nam je, i mozda ce sad ovo nekim insanima smijesno zvucati ali mi se ne stidimo nicega, ja sam mladji od svoje zarucnice 4godine,ona se sad nasmijala na to :) ali kaze godine nisu mjerilo, bitno je da sve, bas sve, nas kontakt, nase zelje, nase maste, budu u skladu sa serijatom.

Nasi roditelji su obavjesteni o svemu sto se desava, i saglasni zu za nase zaruke kao i brak insallah. Postivamo se, i cuvamo jedno drugo, ipak zena je stvorena od rebra muskarca a ne od pete da bi bila gazena nego da je muskarac cuva i stiti u ime Allaha swt od svih nedaca.

Pred sami kraj, zelimo savjetovati sve clanove nikahnet-a, da ne prestaju tragati za onim sto traze, ali moraju biti svjesni da je ovo dunjaluk a ne ahiret, da nema savrsenstva na ovom dunjaluku te da budu svjesni da i oni posjeduju mahane i vrline, i da kod druge osobe gledaju samo vrline jer ipak su one zastupljenije od mana. A nas dvoje shvacamo, da je ovaj svijet kao svijet savrseno stvoren kao boraviste covjeka ali samo sto pojedinci koji su podanici sejtanovi kvare ovaj svijet i tako ga cine ruznim i iskvarenim. Insallah, imat ce svako priliku napisati svoju malu pricu kao sto je mi u ovom trenutku pisemo.

Insallah, obavijesticemo vas o daljnim dogadjajima, i slijedice nastavak na ovaj kratki tekst insallah.

Kad insallah sklopimo brak, ili pred sami cin braka, saljemo vam nastavak.

I na kraju, zahvaljujemo se koordinatorima nikahneta, sto su kreirali ovu stranicu i sto ste bili posrednici da se spojimo. Allah swt vas nagradio svakim dobrom. I puno srece, zdravlja i uspjeha u daljnem radu zelimo vam od srca.

 

Svako dobro,

Senada i Amir,

Eselamu alejkum

 

 

Cestitamo Senadi i Amiru i molimo Allaha s.w.a. da im brak bude oaza, da nadju zadovoljstvo Allahovo, da dobiju i odgoje evlad kojim ce prije svega Allah biti zadovoljan i da imaju ono sto je hair za njih i njihov din. 

Amin

Mahsuz selam
NikahNet.Com

 

NikahNet.Com © 2010