Kur'an Časni
  • Members 2640 članova
  • Online members 0 online

NikahNet.Com

... je prvo muslimansko udruženje za upoznavanje i pronalaženje partnera radi braka u Bosni i Hercegovini i dijaspori preko interneta.

Naš cilj

... je da se omogući alternativa koja daje mogućnost muslimanima da pronađu sebi odgovarajuću osobu za islamski brak.

Možda će neko pomisliti da ovo nije prirodan način da se nađe osoba za brak ili da je čak razočaravajuće da sam sebi nije u mogućnosti naći partnera na neki drugi način.

Da bi musliman ili muslimanka našli osobu za brak uobičajen način je da dobiju bračnu ponudu sa povjerljivih izvora. To može biti informacija iz kruga familije, prijatelja ili nekog poznanika.

Medjutim, musliman ili muslimanka mogu doći u nezgodnu situaciju ako nemaju jedno takvo okruženje gdje mogu lako doći do informacija. Danas su česte takve situacije, specifično za Bošnjake koji su u dijaspori ili muslimane koji su skoro konvertirali islam.

Takodje se može desiti da se musliman nalazi u takvom okruženju u kojem jednostrano dominira familija ili etnička pripadnost, u stvari gdje čovjek ima specifičnu predstavu o braku.

Uz to, nalazimo da se u društvu u kojem još uvjek živimo i razvijamo se više kao individualisti, što uslove za "pravog životnog druga" čini većim i samim tim otežava pronalazak prave osobe za brak.

S druge starane , iako se krećemo u društvu kroz posao, škole, kurseve i ostalo i vodimo aktivan socijalni život, to ništa ne mjenja na stvari.

Cilj NIKAH BiH je da se on koristi na najprirodniji i najjednostavniji način kao i ostale socijalne mreže, a s tim da se koristi alternativa za socijalnu mrežu u kojoj se čovjek nalazi u svojoj svakodnevnici. 

 

Informacije:

Kontaktirali smo više stručnih osoba iz različitih oblasti islama da bi se osigurali da jedna ovakva internet stranica ne izlazi iz okvira šerijata. 

Ne samo da su bili pozitivni prema ovoj ideji već su podržali kompletan projekat savjetima i stručnim mišljenjem.

 

"Sta god vam poslanik dopusta, to prihvatite, a sta god vam zabranjuje, toga se suzdrzite".
(Kur'an 59:7)

 

Team NikahNet.Com

NikahNet.Com © 2010